Wij bieden plezier voor mens en dier!

Het is ruim 30 jaar geleden begonnen met het organiseren van Het Lunters Daagje Peerdsturen, dat inmiddels een bijzondere plaats inneemt binnen het men-wereldje in Midden Nederland.

Met haar openheid, iedereen kan meedoen, ongedwongenheid, niets hoeft want je bent er om te leren en niet om te winnen, en haar waardering voor de deelnemer, iedereen krijgt een beker, is het Peerdsturen al vanaf haar ontstaan een bakermat voor de samengestelde mensport.

Een heel mooie en unieke gelegenheid voor de beginnende menner om eens te snuffelen aan een samengestelde men-wedstrijd. En voor de gevorderde (wedstrijd-) menner een mooie gelegenheid om haar of zijn aanspanning te testen en verder te ontwikkelen.

En dat alles op één dag op één locatie! Want op één dag worden alle disciplines verreden.

Te beginnen met een wegtraject van zo’n 8-10 kilometer om de aanspanning op te warmen, gevolgd door een dressuurproef en een vaardigheidsparcours. Daarna volgen een 6-tal hindernissen waaronder de spectaculaire waterhindernis.

Dit alles onder begeleiding van veterinair toezicht en gejureerd door gekwalificeerde juryleden.

Na afloop gaat iedere deelnemer met een beker en een ervaring rijker naar huis.

Eén deelnemer mag voor een jaar lang de Cees van Wijngaarden Wisselbeker, voor de meest paard-vriendelijke menner van de dag, mee naar huis nemen.