Wat ooit begon als een groep van vrijwilligers voor de “Bondswedstrijden” in Lunteren is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een organisatie met een juridische status en KNHS-licenties voor het organiseren van hippische evenementen. Uit juridische en maatschappelijke overwegingen is daartoe ruim 15 jaar geleden de Stichting Peerdsturen te Lunteren opgericht.

De Stichting Peerdsturen organiseert 3 activiteiten per jaar,

De Oefenmiddag Peerdsturen en het Lunters Daagje Peerdsturen vinden plaats in de zandafgraving De Goudsberg aan de Hessenweg te Lunteren. Wij prijzen ons gelukkig dat wij in dit schitterende natuurgebied, grenzend aan het Middelpunt van Nederland, deze twee hippische evenementen kunnen en mogen organiseren.

De Veluwe Puzzeltocht voor aanspanningen start op een daarvoor geschikte locatie ergens op de Veluwe. Wij proberen ieder jaar de deelnemers en hun gasten op paard-vriendelijke wijze te laten genieten van het vele natuurschoon dat de Veluwe biedt.

De Stichting Peerdsturen is boven alles een groep paardenmensen die het welzijn van paard en pony bij het gebruik in de sport na aan het hart ligt.

Niets moet, veel mag, mits plezier voor mens en dier en binnen de geldende regels van de KNHS. Uitgangspunten die ervoor zorgen dat wij een club zijn waar iedereen welkom is die paard vriendelijk wil mennen of vrijwilliger wil zijn.

Ons motto is immers, Plezier voor mens en dier!